Skip to main content

Neder Oostenrijk

Een wandelvakantie in Neder Oostenrijk

Wandelvakantie in Neder Oostenrijk

Neder-Oostenrijk, gelegen in het noordoosten van Oostenrijk, biedt diverse wandelgebieden die variëren van glooiende heuvels tot uitdagende bergpaden. Hier zijn enkele van de opmerkelijke wandelgebieden in Neder-Oostenrijk:

 1. Wienerwald (Weense Woud): Dit bosrijke gebied ligt net buiten Wenen en is een populaire bestemming voor zowel korte wandelingen als langere trektochten. De paden leiden door bossen, langs wijngaarden en historische bezienswaardigheden.

 2. Semmering: Het Semmeringgebied biedt een combinatie van wandelen en geschiedenis, met oude paden die vroeger werden gebruikt voor de Semmering-spoorweg. De paden bieden uitzicht op schilderachtige landschappen en historische architectuur.

 3. Ötscher-Tormäuer Natuurpark: Dit park biedt indrukwekkende kloven, bergachtige landschappen en watervallen. De paden leiden je door schilderachtige natuurlijke omgevingen en bieden een scala aan wandelmogelijkheden.

 4. Rax-Schneeberggebied: Dit gebied is geliefd bij wandelaars en klimmers en biedt verschillende niveaus van wandelpaden. Het omvat indrukwekkende bergen en alpenweiden.

 5. Nationalpark Donau-Auen: Dit nationale park omvat het unieke landschap van de Donauvallei en de omliggende wetlands. Het biedt wandelpaden langs de rivier en door beschermde natuurgebieden.

 6. Thayatal Natuurpark: Gelegen aan de grens met Tsjechië, biedt dit park dramatische kloven, kliffen en een schilderachtige rivier. Het is een geweldige plek voor natuurliefhebbers en wandelaars.

 7. Wiener Alpen: Dit gebied omvat verschillende bergen en valleien ten zuiden van Wenen, waaronder de Schneeberg en de Hochschwab. Het biedt diverse wandelmogelijkheden en adembenemende uitzichten.

 8. Waldviertel: Dit is een landelijke regio met prachtige natuurlijke landschappen en rustige paden. Het gebied staat bekend om zijn meren, bossen en historische dorpen.

Deze wandelgebieden in Neder-Oostenrijk bieden een gevarieerde reeks wandelpaden en natuurschoon, waardoor zowel lokale bewoners als bezoekers kunnen genieten van de pracht van de regio. Of je nu op zoek bent naar ontspannen wandelingen, avontuurlijke beklimmingen of gewoon de schoonheid van de natuur wilt ervaren, Neder-Oostenrijk heeft voor elk wat wils.


  • Product

   Roemenië | Groepsrondreis Van Dracula tot Donau | 15 dagen

   Groepsrondreis Roemenie. Roemenië overstijgt ruimschoots de bekendheid van alleen Boekarest en Transsylvanië, met zijn iconische 'Dracula-kasteel'. Wij laten je ook kennismaken met het ongerepte platteland, de middeleeuwse steden, de prachtig beschilderde kloosters en de gefortificeerde kerken. De weelderige bossen van Bukovina en Maramures, samen met het adembenemende natuurschoon van de Donaudelta, belichamen de buitengewone schoonheid van dit land.

   vanaf

   €  1.839,00

   Lees meer..


  Klik hier voor alle reizen Oostenrijk

     anwb banner  SNP Wandel  300 250
  oad banner wandelreizen     banner wandelvakanties
  logo home loopend vuurtje 250x250