Skip to main content

Wandelreizen in Bhutan

Wandelvakanties in Bhutan

Bhutan, gelegen in de oostelijke Himalaya, biedt enkele van de meest spectaculaire wandelmogelijkheden ter wereld. Het land staat bekend om zijn prachtige berglandschappen, weelderige valleien en ongerepte natuur. Hier zijn enkele van de beste plekken om te wandelen in Bhutan:

  1. Paro Taktsang (Tijgernestklooster): Dit is een van de beroemdste trektochten in Bhutan. Het pad leidt naar het Paro Taktsang-klooster, dat op een klif is gebouwd en lijkt op een tijgernest. Het is een uitdagende maar zeer lonende trekking.

  2. Jomolhari Trek: Deze trektocht voert je langs de majestueuze Jomolhari-berg en biedt een prachtig uitzicht op de Himalaya. Het is een van de langere en uitdagendere trektochten in Bhutan.

  3. Druk Path Trek: Deze trektocht verbindt de vallei van Paro met de vallei van Thimphu en biedt een geweldige kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Bhutan. Je komt langs alpenweiden, meren en dichte bossen.

  4. Bumthang Vallei Trek: Deze trektocht neemt je mee door de prachtige Bumthang-vallei, die bekend staat om zijn culturele erfgoed en schilderachtige landschappen.

  5. Gangtey Trek: Deze trekking voert je door de prachtige Phobjikha-vallei, die ook bekend staat om zijn wintermigratie van zwarte nek kraanvogels.

  6. Merak-Sakteng Trek: Voor een meer afgelegen trekkingervaring kun je overwegen om naar Merak en Sakteng te trekken, twee afgelegen dorpen in het oosten van Bhutan. Deze trekking biedt de mogelijkheid om unieke culturele ervaringen te combineren met prachtige landschappen.

Het is belangrijk op te merken dat Bhutan strenge regels heeft voor toerisme, en je moet reizen via een geautoriseerde reisorganisatie en een vastgestelde dagelijkse vergoeding betalen om het land te bezoeken. Daarnaast is het raadzaam om goed voorbereid te zijn voor wandeltochten in Bhutan vanwege het ruige terrein en het hooggebergteklimaat. Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting meeneemt en eventueel een gids inhuurt om je te begeleiden. Wandelen in Bhutan is een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Je zult een wandelreis in Bhutan beleven als een werkelijk sprookje. Een land doorspekt met cultuur en tradities, een land waar alles onder invloed is van het Tibetaans boeddhisme, en bovenal een land met een onnavolgbaar vriendelijke en gastvrije bevolking. Een avontuur om nooit te vergeten!