Skip to main content

Wandelvakantie door Weserbergland
Dwars door sprookjesland
Deze vierdaagse wandeltocht volgt de rivier de Weser stroomafwaarts, langs vakwerkstadjes die de inspiratiebron vormden voor de sprookjes en verhalen van de gebroeders Grimm, zoals Assepoester en de Rattenvanger van Hamelen. Je begint in Hannoversch Münden en eindigt in Minden. Laat je tussendoor meevoeren door de rustige stroom van de rivier, langs zoemende libellen, bloemenweides en zachtglooiende heuvels. Een aangename route met weinig hoogteverschil. .

Route 13 – 205 km (4 wandeldagen) – Startpunt: Hann. Münden - Eindpunt: Minden

De volledige beschrijving van deze route met een uitgebreid routekaartje met bezienswaardigheden en achtergrondinformatie is te lezen in het boek wandelvakanties in Europa (zie onder dit artikel).

Dagtrajecten van deze route:

DAG 1: HANN. MÜNDEN - BAD KARLSHAFEN (46 KM)
DAG 2: BAD KARLSHAFEN - HOLZMINDEN (37 KM)
DAG 3: HOLZMINDEN - HAMELN (56 KM)
DAG 4: HAMELN - MINDEN (67 KM)

UNIEK AAN DEZE ROUTE

  • Vakwerkstad Hann. Münden

  • Bouwwerken uit de Weserrenaissance

  • Kuurstadje Bad Karlshafen

  • Sprookjesdecor, o.a. in Hameln

  • Uitzicht over de Weser

 wandelvakantie duitsland landweggetje munsterland 1300x550

Het sprookjeslandschap Weserbergland
Ontdek de schoonheid van de Weser en het Weserbergland tijdens een ontspannen wandelvakantie langs de Weser-Radweg. Dit populaire wandelpad leidt je langs groene oevers, bloemenweides en glooiende heuvels, waar je onderweg kunt genieten van de charme van kleine vakwerkstadjes met rode daken. Bewonder de rijkversierde gevels van de bouwwerken uit de Weserrenaissance, een bouwstijl die populair was in de 16e eeuw.

Ontdek ook het sfeervolle stadje Hameln tijdens je wandelvakantie door het Duitse Weserbergland. Hameln werd wereldberoemd dankzij het middeleeuwse volksverhaal van de Rattenvanger van Hameln, dat door de gebroeders Grimm werd geschreven in de 19e eeuw. Het verhaal van de rattenvanger die met zijn toverfluit een rattenplaag wist te verdrijven, maar vervolgens wraak nam op de stad, spreekt tot de verbeelding van jong en oud. Je kunt in Hameln een wandeling maken door het sfeervolle oude centrum en op zoek gaan naar sporen van de legende. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Rattenfängerhaus, het huis waar de rattenvanger volgens de legende woonde. Ook kun je de Rattenvangerhal bezoeken, waarin de geschiedenis van het verhaal wordt verteld. Maar er is meer te ontdekken in Hameln. Het stadje heeft een prachtig historisch centrum met vakwerkhuizen, pleintjes en gezellige straatjes. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Marktkirche St. Nicolai, de grootste kerk van de stad, of maak een wandeling langs de rivier de Weser. Tijdens je wandelvakantie door het Weserbergland ontdek je de legende van de Rattenvanger van Hameln en geniet je van de sfeer van dit gezellige stadje.

ETEN & DRINKEN

Ontdek de smaken van het Weserbergland tijdens een wandelvakantie door Niedersachsen! Deze regio is een paradijs voor liefhebbers van vers fruit, zoals appels, bosbessen en aardbeien. Op de weekmarkten en in boerderijwinkels kun je genieten van het beste dat de regio te bieden heeft. Maar het Weserbergland staat vooral bekend om zijn asperges, die hier al eeuwenlang worden geteeld. Proef de unieke smaak van deze asperges in een van de vele lokale restaurants en laat je smaakpapillen prikkelen. Naast asperges biedt het Weserbergland ook heerlijk versgebakken brood, smaakvolle honing en verschillende streeklikeuren en lokale biertjes. Wandel door de prachtige landschappen van deze regio en ontdek de culinaire hoogtepunten van het Weserbergland. Geniet van de lokale producten en beleef de unieke smaken van deze bijzondere regio tijdens je wandelvakantie.

START- EN EINDPUNT
Startpunt: Hann. Münden
Eindpunt: Minden

DUUR
4 dagen

AFSTAND
205 km

ZWAARTE ROUTE
*/**
Vlakke route langs de rivier met weinig hoogteverschil.


ERNAARTOE
Auto: Utrecht-Hann.Münden: ca. 400 km. Kijk voor parkeren in Hann.Münden op: viamichelin.nl/web/Parkings/Parkings-Hannoversch_Munden. Openbaar vervoer: Trein: Utrecht Centraal-Hann.Münden: ca. 5,5 uur (via Hannover en Göttingen). Trein: Minden-Hann.Münden: ca. 2 uur.

------------------

Een uitgebreide beschrijving en routekaart met tips en bezienswaardigheden over dit gebied kun je lezen in het boek
wandelvakanties in Europa

wandelvakanties in europa


DEZE REIS WORDT UITGEVOERD DOOR: Eigen-Wijze Reizen

 


     

    Klik voor het hele overzicht van wandelvakanties in dit gebied in de kaart