Skip to main content

Wij helpen je graag! Wil je op wandelvakantie maar kom je er niet uit?  Vul dan dit formulier in. Wij nemen contact met je op om samen jouw perfecte wandelvakantie samen te stellen.

* Het invullen van dit formulier is geheel vrijblijvend.

Pelgrimagetochten en wandelroutes zijn een geweldige manier om de natuur te verkennen, culturele en spirituele ervaringen op te doen, en fysieke uitdagingen aan te gaan. Hier zijn enkele beroemde pelgrimagetochten en wandelroutes over de hele wereld:

 1. Camino de Santiago (Way of St. James), Spanje
  De Camino de Santiago is een van de meest populaire pelgrimsroutes in Spanje en bestaat uit verschillende routes met goed gemarkeerde etappes. Hier zijn enkele van de belangrijkste Camino-routes en hun onderverdeling in etappes, zodat je delen van de routes kunt wandelen met of zonder bepakking:

  1. Camino Francés (van St. Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela):

   • Deze beroemdste Camino-route heeft ongeveer 33 etappes, variërend in lengte van 15-30 kilometer per dag. Je kunt ervoor kiezen om de hele route af te leggen of slechts een deel ervan.

  2. Camino del Norte (langs de noordkust van Spanje):

   • De Camino del Norte heeft ongeveer 35 etappes, variërend in lengte van 15-30 kilometer per dag. Delen van deze route bieden spectaculaire kustlandschappen.

  3. Camino Portugués (van Lissabon naar Santiago de Compostela):

   • Deze route heeft ongeveer 25 etappes en biedt de mogelijkheid om door Portugal en Noord-Spanje te wandelen. De afstanden per etappe variëren.

  4. Camino Inglés (van Ferrol of A Coruña naar Santiago de Compostela):

   • Dit is een kortere Camino-route met ongeveer 5-6 etappes, ideaal voor diegenen die een kortere pelgrimstocht willen ondernemen.

  5. Camino Primitivo (van Oviedo naar Santiago de Compostela):

   • Deze route heeft ongeveer 13-15 etappes, afhankelijk van de route die je kiest. Het is een van de oudste Camino-routes.

  6. Camino del Salvador (van León naar Oviedo):

   • Deze route heeft ongeveer 7 etappes en is een korte maar uitdagende Camino-route door bergachtig terrein.

  Het is gebruikelijk om pelgrims in te schrijven en een pelgrimspaspoort te krijgen om te overnachten in de refugios (herbergen) langs de route. Dit kan handig zijn als je de hele route wilt voltooien. Als je slechts delen van de routes wilt wandelen zonder bagage, kun je vaak je bagage laten vervoeren van de ene overnachtingsplek naar de andere.

 2. The Inca Trail, Peru:

  • Deze wandelroute leidt naar de oude Inca-stad Machu Picchu en biedt een ongelooflijke mix van natuur en cultuur. Het vereist enige planning en vergunningen.

 3. The Appalachian Trail, Verenigde Staten:

  • Dit is een van de langste continu bewandelbare paden ter wereld, met een lengte van ongeveer 3.500 km. Het strekt zich uit van Georgia tot Maine en biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid.

 4. The Pacific Crest Trail, Verenigde Staten en Canada:

  • Deze langeafstandswandelroute loopt van de Mexicaanse grens tot de Canadese grens, langs de bergketens van de Stille Oceaan.

 5. The West Highland Way, Schotland:

  • Deze beroemde Schotse wandelroute leidt je door enkele van de meest spectaculaire landschappen van het land, waaronder de Schotse Hooglanden.

 6. The Via Francigena, Europa:

  • De Via Francigena is een pelgrimspad dat zich uitstrekt van Canterbury in Engeland naar Rome in Italië, en is vergelijkbaar met de Camino de Santiago.

 7. The Great Ocean Walk, Australië:

  • Deze route leidt je langs de spectaculaire kustlijn van Victoria en biedt prachtige uitzichten op de oceaan en de natuur.

 8. The Te Araroa Trail, Nieuw-Zeeland:

  • Dit is Nieuw-Zeelands eigen langeafstandspad, dat zich uitstrekt van Cape Reinga in het noorden tot Bluff in het zuiden.

 9. The Kumano Kodo, Japan:

  • Dit is een netwerk van pelgrimspaden in de regio Kansai in Japan, met inbegrip van routes die leiden naar heilige plaatsen in de Kii-bergketen.

 10. The South West Coast Path, Engeland:

  • Dit is een van de langste kustroutes ter wereld en biedt prachtige uitzichten op de Engelse kustlijn.

Lees meer over zes uitgelichte pelgrimstochten in een artikel van National Geographic
Op deze spirituele trektochten vinden avontuurlijke zielen en mensen op zoek naar verdieping niet alleen uitdagingen maar ook gemoedsrust.

Ongeacht je voorkeur voor een culturele, spirituele of natuurlijke ervaring, er zijn pelgrimagetochten en wandelroutes die aan je verwachtingen voldoen. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden, ervoor te zorgen dat je de juiste uitrusting hebt, en de regels en voorschriften van elke route te volgen. Veel van deze routes hebben eigen websites en gidsen om je te helpen bij het plannen van je reis. 

 
 


  • Product

   Spanje | Portugal | Wandelvakantie Van Porto naar Santiago de Compostela | Trektocht | 9 dagen

   Het ondernemen van een bedevaart is door de eeuwenoude traditie en de ontmoetingen met andere wandelaars een bijzondere ervaring. Gedurende deze tocht volgt u de Caminho Português vanuit Portugal door het Spaanse Galicië naar Santiago de Compostela. Deze Sint Jacobsroute is wat minder bekend dan de camiño vanuit het oosten, maar ook hier worden de reizigers overal erg gastvrij onthaald. Een stadswandeling door het schitterende Porto is een fraaie opwarmer voor uw pelgrimage...

   vanaf

   €  915,00

   Lees meer..


   
   

   

  Klik hier voor alle pelgrimstochten