Lekker actief fietsen en wandelen door het veelzijdige Catalonië

Vorige slide
Volgende slide

Fietsvakantie of wandelvakantie in Catalonië


Catalonië is een bijzonder mooi gebied om prachtige fietsreizen of wandeltochten te ondernemen!

Wat ik persoonlijk erg prettig vind, is dat het in de zomer niet zo heet wordt als in het zuiden van Spanje. In de natuur zie je de afwisselende invloeden van het Noord-Europese en het Mediterrane klimaat die hier invloed hebben op de flora en fauna. Er is daardoor zo’n grote populatie en diversiteit van bijvoorbeeld alleen al vlinders en orchideeën. Catalonië heeft maar liefst 18 natuurparken. In een aantal daarvan zijn meer dan 300 verschillende vogelsoorten te spotten en maar liefst 1600 verschillende plantensoorten.

De Catalanen zijn trots op hun Catalonië en dat merk je in alles. Ze beschermen deze rijkdommen. In de hoofdstad van Garrotxa duldden de inwoners geen Mac Donalds. En wanneer je de heerlijke gerechten van alle lokale producten die daar op de vruchtbare aarde zo goed groeit, proeft….. dan weet je waarom! 

De fietspaden en mogelijkheden zijn met rasse schreden beter geworden en nog aan het verbeteren. Het is nog niet zoals wat we in Nederland gewend zijn, maar doordat het nu al veel makkelijker en gebruikelijker is geworden om op een E-bike te fietsen, is het ook voor een fietser die niet een echte racefietser is, heel goed en ontspannen fietsen in de wat meer bergachtige gebieden. Dat heb ik aan de lijve ondervonden en de toegankelijkheid is daarmee vergroot.

Routes die gaan vanaf de Pyreneeën tot de Middellandse Zee bij het mooie Roses herbergen een grote veelzijdigheid waardoor elke dag een totaal andere ervaring is. Ook wandeltochten in Catalonië zijn zeer verrassend. Een wandelvakantie in het groene en vruchtbare, vulkanische Garrotxa, eigenlijk de pre Pyreneeën,  waar erg veel te zien is om je over te verwonderen of stadswandelingen wandelt in prachtige, historische steden als Girona of Barcelona.

Wat zijn de mooiste natuurgebieden van Catalonië