Dit deel van Catalonië in het noord-westen van het Iberisch schiereiland is gezegend met een grote diversiteit aan flora en fauna, variërend van woeste droge vlakten tot Alpiene-achtige bergtoppen, allemaal binnen een relatief klein gebied. De standplaats van deze reis bevindt zich in La Garrotxa een landschap van slapende vulkanen, weelderige beuk- en eikenbossen en een rijkdom aan bijbehorende planten- en diersoorten. Een overgangsgebied tussen de droge, mediterrane omgevingen in het oosten, en de wilde hooglanden van de laatste, meest oostelijke toppen van de hoge Pyreneeën.

De vlinderpopulaties hier is ongekend en enorm divers (in dit gebied zijn meer dan 150 soorten bekend); In een mix van mediterrane orchideeën, bergplanten (Ophrys, Gentians, Saxifrages en nog veel meer), roofvogels en een breed scala van andere natuurfenomenen zijn ze een lust voor het oog.

Vlinder en Flora Wandelreis

Catelaanse Pyreneeën
995
 • 7 nachten verblijf in een cottage
 • Professionele gids in flora en fauna
 • Entree tot 3 natuurparken met een erkende gids
 • 3 lunches in een restaurant met locale specialiteiten
 • 6 maal ontbijt en 2 ecologische lunches to go
Booklocal

Uniek en inbegrepen in deze reis

 • 6 overnachtingen in een cottage
 • 6 maal ontbijt
 • 2 ecologische lunches to go
 • 3 lunches in een restaurant met locale specialiteiten
 • Alle benodigde transfers
  Professionele gids in flora en fauna
 • Entree tot 3 natuur parken met een erkende gids

Bekijk het programma van dag tot dag

De 'Book Local' reizen van zwerftochten.nl worden uitgevoerd door lokale touroperators die grotendeels gebruik maken van lokale producten. We willen hiermee het het duurzame karakter van het eco toerisme promoten. Wie wil er nu niet de meest heerlijk streekproducten kunnen blijven proeven.
Zwerftochten
Book Local

Dag 1 – aankomst en inchecken in uw cottage. U verblijft hier gedurende de hele reis en gaat kennismaken met het ‘rijke’ plattelandsleven van deze regio. De maaltijden zullen bereid worden met locale producten en zijn een gastronomisch voorbeeld van de traditionele Catalaanse keuken. U luncht bij locale restaurants of geniet van een ecologische lunch to go wanneer we een druk programma hebben.

Dag 2 – Alta Garroxta: Hortmoier

Dagtocht naar de Hortmoier-vallei in het natuurgebied Alta Garrotxa. Dit beschermde natuurgebied van meer dan 30.000 hectare en zich uitstrekt tot aan de grens met Frankrijk is ongeëvenaard wanneer het om midden-gebergte biodiversiteit gaat. U ervaart het echte en vredige leven in de oostelijke Pyreneeën.

Dag 3 – Ripollès – Ogassa

Wandeling door natuurpark Ter en Freser. Daar waar de laatste uitlopen van de Pyreneeën de Middellandse-zee naderen.

Dag 4 – La Garrotxa Volcanic Zone Natural Park

Dit gebied is het beste voorbeeld van vulkanisch landschap op het Iberisch schiereiland, hier bevinden zich meer dan 40 vulkaankoppen en ruim 20 opgedroogde lavastromen. Dit relatief kleine gebied heeft een buitengewone biodiversiteit; men vindt hier o.a. de tweesporige pasja-vlinder, het vliegend hert, de zwarte specht, de zomereik en een groot aantal diverse orchideeën.

Dag 5 – La Garrotxa – El Far

We gaan naar hooggelegen kalksteen graslanden, intensief begraasd maar vol met eenjarige planten, vlinders en vogels uit de Pyreneeën, hier op de meest zuidelijke grenzen van hun trektochten.

Dag 6 – Alta Garrotxa – Sant Miquel de Pera

Terug naar het natuurgebied van Alta Garrotxa om nogmaals te genieten van enkele valleien en spectaculaire kalksteen landschappen.

Dag 6 – Uitchecken