Fietsvakantie Loire - Vallei van de verloren Adel

Vorige slide
Volgende slide
Langs de Loire bij het Stadje Gien

 

Bij het stadje Gien op zo’n 60 km vanaf Orleans staan wij op een mooie camping met uitzicht over de Loire. Aan de overkant het gezellige stadje, met zicht op één van de vele kastelen. Ook noemenswaardig, een prachtige rij Platanen. Dit gebied is ontzettend populair onder fietsliefhebbers en tijdens de planning van onze reis wilden we zeker deze ervaring niet missen.

Relaxed fietsen langs prachtige kastelen en een dromerige rivier

Vanaf onze camping hebben we een prachtige tocht gefietst van ca. 60 km door een klein deel van de Loirevallei. De bewegwijzering van de fietsroute is vergelijkbaar met onze knooppuntenroutes, tenzij je een bordje mist, dan kan het gebeuren dat je zomaar een deel moet mountainbiken.

Dat het mooi is in het gebied rondom de Loire dat wisten de koningen en adel van weleer lang geleden ook al. De pracht en praal van de vele kastelen is ongeëvenaard.. Dit gevarieerde en ook typisch franse landschap op de fiets te verkennen is fantastisch. Het is prachtig fietsen over de fietsroutes langs de rivier de Loire en door schilderachtige Franse stadjes en dorpjes. De groene, overwegend vlakke vallei zorgt er voor dat je zonder al te veel inspanning rustig kunt rondtoeren. Overal zijn fijne campings te vinden en natuurlijk heerlijke hotels wanneer je een trektocht wilt maken. 

Fietsverhuur van een gewone of elektrische fiets is vertegenwoordigd. Veel van de mooiste trektochten zijn hier al voor je uitgestippeld met de fijnste onderkomens. Op deze manier weet je zeker dat je het beste van het gebied zult ontdekken. De Loire is ca. 1000 km lang en ontspringt in de Ardeche en mondt uit in de Atlantische oceaan en stroomt door vijf Franse regio’s. Het Loiredal tussen Sully-sur-Loire en Cahlonnes-sur-Loire is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard vanwege haar landschappelijke en culturele waarde en de historische dorpen en steden, zoals Amboise, Angers, Blois, Chinon, Montsoreau, Orleans, Saumur en Tours.

Voor een uitgebreide selectie prachtige fietsvakanties en wandelvakanties !