Skip to main content

Wandelreizen in Europa - De mooiste wandelvakanties voor iedereen

Europa biedt een zeer grote diversiteit aan landschap waardoor Europa een walhalla is om wandelvakanties te doen. Vanaf het ruige Noorden van Scandinavië tot de warme Zuidelijke Mediterrané en vanaf de mysterieuze Oostelijke Slavische landen tot het prachtige groene natuurschoon van het westelijk gelegen Ierland.

Lees meer..

Een wandelvakantie door de Achterhoek & Salland... Langs Hanzesteden, rivieren en kastelenn
Je komt de bocht om en opeens staat daar een statig kasteel te pronken tussen oude eiken. Het kan zomaar gebeuren tijdens deze zesdaagse wandeltocht door de Achterhoek en Salland. Drie dagen lang is de rivier de IJssel je gids. Zij voert je langs sfeervolle Hanzesteden als Zutphen, Deventer en Zwolle en langs weidse uiterwaarden. Daarna neemt de kronkelende Vecht het over en beklim je de Sallandse Heuvelrug.

Route: 6 – 244 km (6 wandeldagen) – Start- eindpunt: Vorden

De volledige beschrijving van deze route met een uitgebreid routekaartje met bezienswaardigheden en achtergrondinformatie is te lezen in het boek wandelvakanties in Europa (zie onder dit artikel).

Dagtrajecten van deze route:

DAG 1: RONDRIT VANUIT VORDEN (12 KM)
DAG 2: VORDEN - DEVENTER (31 KM)
DAG 3: DEVENTER - ZWOLLE (45 KM)
DAG 4: ZWOLLE - OMMEN (56 KM)
DAG 5: OMMEN - HOLTEN (47 km)
DAG 6: HOLTEN - VORDEN (54 km)

UNIEK AAN DEZE ROUTE

  • Wandelen door het rivierlandschap van de IJssel en Vecht

  • Hanzesteden Zutphen, Deventer en Zwolle

  • Kastelen van De Achterhoek

  • Hoogteverschillen in de Sallandse Heuvelrug

  • Uiterwaardennatuur

 wandelvakantie rivieren hase en ems

Wandel door de geschiedenis van de Hanze en ontdek de rijkdom van weleer in de verschillende Hanzesteden. Bewonder imposante kerken, stadspoorten en koopmanshuizen tijdens een stadswandeling langs bochtige straten en steegjes. Wandelvakantie langs Hanzesteden aan de IJssel & de Vecht - Ontdek de Rijkdom van de Hanze Maak een onvergetelijke reis door de geschiedenis van de Hanze tijdens deze wandelvakantie langs verschillende Hanzesteden. In de late middeleeuwen vormden deze steden een verbond van samenwerkende handelssteden rond de Noordzee en de Oostzee. Door de gunstige ligging aan de IJssel ging het de handelssteden voor de wind en de rijkdom van weleer is nog steeds terug te vinden in de binnensteden. Wandelend door deze steden passeer je opvallend grote kerken, stadspoorten, torens, kades en koopmanshuizen aan vaak bochtige straten en steegjes. De eerste vrachtschepen van de middeleeuwen, de koggeschepen, voeren af en aan met hout, vis, granen, bier, wijn, pelzen & textiel.

Wandel door de prachtige natuur en rijke geschiedenis van Salland en de Achterhoek tijdens deze unieke wandelvakantie. Je passeert imposante kastelen, waaronder Landgoed het Laer en Kasteel de Wildenborch, en wandelt langs het riviertje de Regge en de Sallandse Heuvelrug. In Den Ham kun je genieten van een historisch schouwspel dat je terugbrengt naar het jaar 1678. Bezoek ook het Natuurmuseum Holterberg en bewonder de archeologische opgravingen bij de Markelose Berg. De route eindigt bij de Gudulakerk in Lochem, omringd door renaissancehuizen en uitnodigende terrassen. Ontdek de prachtige natuur en geschiedenis van Salland en de Achterhoek tijdens deze onvergetelijke wandelvakantie!

ETEN & DRINKEN

In de Achterhoek kom je veel kleine winkels tegen waar je de heerlijkste streekproducten kunt kopen. Vaak ook kun je langs de weg groenten, fruit, bloemen en honing van eigen land. Neem genoeg kleingeld mee om in een kistje te doen! In Zutphen kun je de Zutphense IJsselbrij-koek (dikke gevulde koek met kaneelspijs) of een hanzebolletje (krenten-rozijnenbol met kaneel en hazelnoten) proeven. Deventer is bekend om haar Deventer Koek (soort kruid- of ontbijtkoek) en in Zwolle eet je uiteraard een Zwolse blauwvinger (een koekje).

START- EN EINDPUNT
Vorden

DUUR
6 dagen

AFSTAND
244 km

ZWAARTE ROUTE
**
Af en toe een klimmetje op de Sallandse Heuvelrug en in de Achterhoek


ERNAARTOE

Auto: Utrecht-Vorden: ca. 100 km. In Vorden kun je op diverse plekken gratis en onbeperkt parkeren. Kijk op: parkopedia.nl/parking/vorden.
Openbaar vervoer: Trein: Utrecht Centraal-Vorden: ca. 1 uur en 15 min.

 

------------------

Een uitgebreide beschrijving en routekaart met tips en bezienswaardigheden over dit gebied kun je lezen in het boek wandelvakanties in Europa

wandelvakanties in europa


DEZE REIS WORDT UITGEVOERD DOOR: Eigen-Wijze Reizen

 


     

    Klik voor het hele overzicht van wandelvakanties door of in de kaart